Maak kennis met ons team

Lisa Declercq

Logopediste & stottertherapeute

Mijn naam is Lisa. Ik ben getrouwd en ben sinds maart 2018 een trotse mama. Ik omschrijf mezelf als een hartelijke en gedreven vrouw die perfectionistisch is en leergierig. Ik hou van fietsen en lopen in mijn vrije tijd.

In juni 2012 behaalde ik het bachelor diploma in de logopedische wetenschappen aan de Katholieke hogeschool van Brugge. Tijdens mijn opleiding liep ik stage in verschillende settings, waaronder een revalidatiecentrum, buitengewoon onderwijs, ziekenhuis, rust- en verzorgingscentra en verschillende logopedische groepspraktijken. Het daaropvolgende academiejaar studeerde ik af als bachelor in de audiologie. Ik mocht toen stage lopen in het revalidatiecentrum Spermalie te Brugge, in een audiologische centrum Lapperre en in het Amsterdams Ziekenhuis VUMC.

Na deze studies kon ik meteen aan de slag. Na één jaar werkervaring kreeg ik bijzondere interesse voor stotteren/broddelen. In augustus 2014 startte ik de opleiding tot stottertherapeute aan de Thomas More Hogeschool (European Clinical Specialization Fluency Disorders). Deze specialisatie werd met succes beëindigd in juni 2015. Ik liep stage bij een stottertherapeute in een logopedische praktijk, alsook in het Michael Palin Centre te Londen.

Ik ben eerst enkele jaren werkzaam geweest als zelfstandige logopediste in een groepspraktijk in combinatie met een job in dienstverband als klinisch audiologe in AZ Delta Menen. Sinds september 2016 heb ik mijn eigen praktijk opgestart te Deerlijk. Door de combinatie van verworven kennis, praktische ervaring en persoonlijke aanpak streef ik telkens naar logopedie op maat, rekening houdend met zowel de sterktes als zwaktes binnen elk individu.

Ik ben erkend lid van de VVL (Vlaamse Vereniging voor Logopedisten) en blijf me ook steeds bijscholen door regelmatig studiedagen en cursussen te volgen. Op deze manier blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de logopedie. Verder ben ik ook stagebegeleidster van toekomstige logopedisten.

Margot Mestdagh

Logopediste

Hallo! Mijn naam is Margot. Ik omschrijf mezelf het best met volgende begrippen: vriendelijk, zorgzaam, behulpzaam, betrouwbaar, gestructureerd en ijverig. De opleiding logopedie sprak mij aan omdat ik altijd al een zwak voor kinderen heb gehad. Ik hou ervan om een band op te bouwen met hen en om een meerwaarde te zijn in hun leven en leerproces. In deze job komen veel van mijn interesses samen en kan ik mijn kwaliteiten inzetten.

Sinds januari 2021 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Arteveldehogeschool te Gent. Dankzij mijn stages tijdens de opleiding kon ik reeds ervaring opdoen in zelfstandige groepspraktijken en in een middelbare school met onder andere enkele OKAN-klassen (Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers). In het begin van mijn werkcarrière heb ik de kans gekregen om ook enkele maanden ervaring op te doen binnen het buitengewoon secundair onderwijs. Momenteel werk ik reeds als logopediste in dienstverband, en ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging, namelijk die als zelfstandig logopediste.

Mijn interesses liggen voornamelijk bij leer-, taal-, spraak-, en articulatieproblemen, maar ook andere problematieken ga ik niet uit de weg. Zo ben ik bijvoorbeeld ook nog geïnteresseerd in stem- en myofunctionele problemen. In de toekomst zou ik me graag nog bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld en om kwalitatieve therapie te geven.

Naast mijn werk als logopediste, ga ik babysitten en werk ik in de horeca. Ook afspreken met vriendinnen is een belangrijk onderdeel van mijn leven.

Sara Thienpont

Logopediste & stottertherapeute

Mijn naam is Sara. Ik studeerde in juni 2020 af als logopediste aan de Arteveldehogeschool. Momenteel werk ik in een revalidatiecentrum en in een zelfstandige praktijk.

Zowel ikzelf, als de personen uit mijn dichte omgeving omschrijven me als een vriendelijke, ijverige, ambitieuze, creatieve, goedlachse en enthousiaste persoon. Ik probeer deze kwaliteiten zoveel mogelijk in de therapie in te zetten om samen een veilige, aangename en professionele band op te bouwen.

Gedurende de opleiding en het werken ontdekte ik mijn twee grote passies, namelijk het werken met kleuters met een taalontwikkelingsstoornis en het werken met kinderen/jongeren/volwassenen met een stotterproblematiek. Met behulp van de gedachte "Don't be pushed away by the fears in your mind. Be lead bythe dreams in your heart. - Roy T. Bennett". Heb ik mijn droom om stottertherapeute te worden dit jaar waargemaakt.