Maak kennis met ons team

Lisa Declercq

Logopediste & stottertherapeute

Mijn naam is Lisa. Ik ben getrouwd en ben sinds maart 2018 een trotse mama. Ik omschrijf mezelf als een hartelijke en gedreven vrouw die perfectionistisch is en leergierig. Ik hou van fietsen en lopen in mijn vrije tijd.

In juni 2012 behaalde ik het bachelor diploma in de logopedische wetenschappen aan de Katholieke hogeschool van Brugge. Tijdens mijn opleiding liep ik stage in verschillende settings, waaronder een revalidatiecentrum, buitengewoon onderwijs, ziekenhuis, rust- en verzorgingscentra en verschillende logopedische groepspraktijken. Het daaropvolgende academiejaar studeerde ik af als bachelor in de audiologie. Ik mocht toen stage lopen in het revalidatiecentrum Spermalie te Brugge, in een audiologische centrum Lapperre en in het Amsterdams Ziekenhuis VUMC.

Na deze studies kon ik meteen aan de slag. Na één jaar werkervaring kreeg ik bijzondere interesse voor stotteren/broddelen. In augustus 2014 startte ik de opleiding tot stottertherapeute aan de Thomas More Hogeschool (European Clinical Specialization Fluency Disorders). Deze specialisatie werd met succes beëindigd in juni 2015. Ik liep stage bij een stottertherapeute in een logopedische praktijk, alsook in het Michael Palin Centre te Londen.

Ik ben eerst enkele jaren werkzaam geweest als zelfstandige logopediste in een groepspraktijk in combinatie met een job in dienstverband als klinisch audiologe in AZ Delta Menen. Sinds september 2016 heb ik mijn eigen praktijk opgestart te Deerlijk. Door de combinatie van verworven kennis, praktische ervaring en persoonlijke aanpak streef ik telkens naar logopedie op maat, rekening houdend met zowel de sterktes als zwaktes binnen elk individu.

Ik ben erkend lid van de VVL (Vlaamse Vereniging voor Logopedisten) en blijf me ook steeds bijscholen door regelmatig studiedagen en cursussen te volgen. Op deze manier blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de logopedie. Verder ben ik ook stagebegeleidster van toekomstige logopedisten. Door de groei van de praktijk heb ik er sinds september 2018 een collega bij, Shauni Dhaene.

Shauni Dhaene

Logopediste

Mijn naam is Shauni. Ik kan mezelf omschrijven als een vriendelijk, rustig, trouw, gedreven, behulpzaam, sportief en leergierig persoon.

In juni 2018 behaalde ik mijn diploma logopedie aan de Katholieke hogeschool Vives te Brugge. Tijdens mijn opleiding deed ik ervaring op in het revalidatiecentrum, het buitengewoon onderwijs en de zelfstandige praktijken. Vanaf september stapte ik enthousiast in het werkveld en kwam ik terecht in deze bloeiende praktijk.

Momenteel heb ik nog geen specialisatie in een bepaald domein, maar in de toekomst breng ik hier graag verandering in. Ik ga regelmatig op bijscholing om mijn kennis te verruimen. Zo kunnen we gerichter de logopedische doelstellingen nastreven. Regelmatig steken Lisa en ik ook ‘de koppen bij elkaar’ om nieuwe ideeën uit te wisselen, de logopedische aanpak bij te sturen en te evalueren.

Naast mijn werk als logopediste ben ik actief bezig met judo. Zelf heb ik een zwarte gordel (2de DAN) en geef ik regelmatig les, zowel in eigen club als op de provinciale trainingen van West-Vlaanderen. Ook op vlak van judo school ik me graag bij door opleidingen en cursussen te volgen. Zo behaalde ik reeds een diploma initiator en instructeur B.

Eva Vandenhende

Logopediste

Mijn naam is Eva. Ik zie mezelf als een behulpzame, creatieve en leergierige vrouw. Ik hou ervan om ordelijk en nauwkeurig te werken en vind loyaliteit heel erg belangrijk. Dat hoop ik ook te mogen uitstralen als logopediste.

Ik heb van kinds af aan een voorliefde voor taal en alles wat daarmee samen hangt. In mijn laatste middelbaar maakte ik dan ook de keuze om mij te gaan verdiepen in de taal-en letterkunde van het Nederlands en het Frans. Na drie jaar zwoegen besefte ik echter dat dit niet de richting was die ik wilde uitgaan. Ik wilde mensen helpen, ondersteunen, doen groeien en bloeien, maar tegelijk bleef de liefde voor het talige. Ik koos met mijn hart en startte de Bachelor Logopedie aan Vives Brugge waar ik in juni 2020 afstudeerde. Tijdens mijn opleiding kon ik ervaring opdoen in het buitengewoon onderwijs, in de ondersteuning van anderstalige nieuwkomers (NT2) en natuurlijk in verschillende zelfstandige praktijken. Daarnaast kon ik ook proeven van een enorm boeiend en buitenlands avontuur in Suriname, waar ik stage liep in een lagere school.

In de zomer van 2020 stapte ik met veel goesting in het werkveld. Na enkele zwangerschapsvervangingen kan ik nu aan de slag in deze dynamische praktijk! Omdat ik nog van alles wil proeven en leren, heb ik momenteel nog geen specifieke specialisatie in een bepaald domein. Mijn interesses gaan wel uit naar taalstoornissen en stotteren-broddelen, dus dat is de richting waar ik me zeker wil in verdiepen in de toekomst. Verder hecht ik als veel belang aan levenslange bijscholing en een vlotte communicatie met ouders en andere ondersteuners.

Naast mijn werk als logopediste, hou ik me graag creatief bezig met het maken van wenskaarten. In de weekends of vakantieperiodes ga ik ook graag uitwaaien aan zee en geniet enorm van lekker eten.